Ana içeriğe atla

Makamsal Türk Müziğinde Aralıklar ve Koma Değerleri

Batı müziğinde iki sesin arası iki eşit parçaya bölünmektedir ve arada kalan ses diyez ya da bemol ifadeleriyle tanımlanır. Ancak Türk Müziğinde iki notanın arası her birine koma ismi verdiğimiz 9 eşit parçaya ayrılmaktadır. 1,4,5 ve 8 komanın özel isimleri ve harfleri(rumuz) vardır. Makamları ortaya çıkaracak olan dörtlü ve beşliler oluşturulurken bu isimler ve harflerden yararlanılır.

ÜMRANİYE MÜZİK ÖĞRETMENLERİ KORO / ORKESTRA

Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack Hotspot
Kaynak :ÇaY tV
ÜMRANİYE MÜZİK ÖĞRETMENLERİ KOROSUNUN RİZE KONSERİ
Rize Valisi Kasım Esen'in davetlisi olarak Rize'ye gelen İstanbul Ümraniye Müzik Öğretmenleri Korosu İsmail Kahraman Kültür Merkezinde konser verdi. Ümraniye Müzik Öğretmenleri Korosu Türk Sanat müziğinden Türk Halk Müziğine kadar kulaklara yer edinmiş eşsiz nağmelerle davetlilere hoş vakitler geçirtti.Konser sonrası koroda yer alan öğretmenlere Rize Valisi Kasım Esen, Rize Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik ve Çaykent Belediye Başkanı Mehmet Kazancı çiçek takdim etti.
Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack Hotspot
Ümraniye Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, konser sonrası yaptığı konuşmada koroya ve Vali Esen'e teşekkür ederek Rize Valisi Kasım Esen'i tanıdıkları için sevinç duyduklarını belirtti.Rize Valisi Kasım Esen ise müziğin yaşatılması gerektiğinin altını çizerek sundukları eşsiz güzellikteki konser için koroyo teşekkür etti ve Ümraniye Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin'e plaket verdi. Ümraniye Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin de Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik'e ve Vali Esen'e plaket verdi.
Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack Hotspot
 
Konser Görüntüleri:

-------------------   -----   -----   -----  -----------------------
 
IĞDIR-ÜMRANİYE DOSTLUK VE KARDEŞLİK GECESİ
Ümraniye Müzik Öğretmenleri Korosu, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İlyas Tekin ve Şube Müdürümüz Gülay Turhan ile birlikte 14 Mayıs 2007 tarihinde Iğdır-Ümraniye arasındaki dostluk, kardeşlik duygularını geliştirmek ve Iğdır Valisi Sayın SAim SAffet Karahisarlı onuruna verilen konser vermek üzere uçakla önce Van'a gidildi.
Van'da yenilen öğle yemeğinin ardından Van Kalesi'ne ardından, Muradiye Şelalesi, daha sonra DoğuBeyazıt Çarşısı gezildi.
Akşam Yemeği Iğdır'da Iğdır Valisi Sayın S. Saffet Karahisarlı, Iğdır Belediye Başkanı, Iğdır İl Milli Eğitim müdürü Sayın Recep Sezer, Iğdır Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile hep birlikte yenildi.
15 Mayıs Salı Günü kahvaltı hep birlikte yapıldı. Sonra Sayın Iğdır Valimiz ile birlikte Alican sınır kapısına (Ermenistan Sınır Kapısı), ordan Şehitler Abidesi'ne, oradan da Ağrı Dağı eteği'ne çıkıldı. Burada GreenPeaCe tarafından organize edilen Nuh'un Gemisi'nin yapım çalışmaları izlendi. Nuh'un Gemisi'nin yapım çalışmalarındaki Alman Mühendislerle sohbet edildi. Hep birlikte halay çekildi.
Daha sonra DoğuBeyazıt'taki İshak Paşa Sarayı gezildi.

AlicaN SınıR KaPısı :Ermenistan Sınır Kapısı
Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack Hotspot

Şehitler Abidesi:
Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack Hotspot

Nuh'un Gemisi Yapım Çalışmaları :
Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack Hotspot

Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack Hotspot

Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack Hotspot

Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack Hotspot

İshak Paşa SaRayı:
Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack Hotspot

Aynı akşam koromuz tarafından THM, TSM ve Türk Pop Müziği repertuarından oluşan nefis bir müzik ziyafeti çekildi. İzleyenlere unutulmaz bir gece yaşatıldı.
Uploaded with Avramovic Web Solutions ImageShack Hotspot
Iğdır ve Ümraniye arasındaki dostluk ve kardeşlik daha da perçinlendi.
Bu gezi esnasında bizlere gösterilen yakın ilgi, alaka ve misafirperverliklerinden ötürü Iğdır Valisi Sayın Saim Saffet KaraHisarlı'ya, Iğdır Milli Eğitim Müdürü Sayın Recep Sezer ve ekibine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Son oLaraK : GREENPEACE' in Ağrı Dağı'nda yapımını sürdürdüğü Nuh'un gemisinde kendinize, ailenize, köpeğinize, kedinize sevdiğiniz kim varsa ona yer ayırtın..
Aşağıdaki adresi tıklayın ve sevdiklerinizin resimlerinin Nuh'un Gemisinde sonsuza kadar kalmasını sağlayın.
Greenpeace'in küresel ısınmaya karşı faaliyetlerine destek olun!
Nuhun gemisine resminizi eklemek için;
www.greenpeace.org.tr

KÜRESEL ISINMA VE KUTUP AYILARININ VİDEOSUNU DA İZLEYİN!
http://www.greenpeace.org/download/quicktime/turkey/photosvideos/videos/kutup-ay-s/Greenpeace_Iklim_Degisikligi.mpg
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye'deki - Ülkemizdeki Başlıca Müzik Türleri

TÜRKİYE’DEKİ BAŞLICA MÜZİK TÜRLERİ  Halk müziği : Türkiye'nin çeşitli yörelerinde farklı ağızlar ve formlarda söylenen yöresel etnik müziklerin tümüdür. Yapısal olarak folklorun bir parçasıdır. Anadoluhalk müziği, sözlü halk müziği ve sözsüz halk müziği olmak üzere ikiye ayrılır. Sözlü halk müziğine genel olarak türkü adı verilir. Sözsüz halk müziği ise düzenli yöresel çalgı ezgileridir. Türk halk müziği formları : Halk türkülerinin ölçülü olanına kırık hava, ölçüsüz olanına uzun hava denir. Kırık Hava : Ritmik karakterleri ve ölçüleri belirgin olan ezgilerdir. Düzenli bir ritim özelliği göstermekle birlikte geleneksel söyleyiş kalıplarına bağlı olarak icra edilen bir formdur. Uzun Hava : Geleneksel Türk halk müziğinde genel olarak serbest ritmli (usulsüz) olarak söylenen ezgi türüdür.  Başlıca formları, bozlak , gurbet havası, hoyrat , divan, yol havası, Arguvan ağzı, Çamşıhı ağzı, maya , barak ağzı ve müstezattır. Başlıca çalgılar : Bağlama ( Saz ), Kaval , Kemençe , Zur

Ortaokul Müzik Dersi Notları Hakkında / Kaç Not Vereceğiz?

EKLEME :  26 Temmuz 2014   Ölçme Değerlendirme Yönetmeliği ' nde yapılan değişikliğe göre en az ( ikisi   sınav  --e-okulda   sınav bölümüne yazılacak-- biri ders içi etkinlik ) 3 not girilecek . Performans görevi kaldırıldı ya hani... artık en az 4 not verme zorunluluğu yok anlayacağınız. a) Haftalık ders saati üç ve üçten az olan derslerde iki, üçten fazla olan derslerde ise üç sınav yapılır. Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı 8 inci sınıfta üçü, diğer sınıflarda ikiyi geçemez. Sınavların süresi bir ders saatini aşamaz. Zümrelerde iki sınav bir ders ve etkinliklere katılım notu verilecektir diye karar almak gerekir (sınavlardan birisi yazılı yapılacaksa bu da belirtilmelidir) Hangi ölçeği kullanacağımıza da kendimiz karar verip zümreye yazıyoruz. Sınavlardan birisini isterseniz yazılı yapabilirsiniz ama ben ikisini de uygulama şeklinde yapıyorum ve değerlendirme ölçeği hazırlıyorum. Lisele

Biz Atatürk GençLeriyiz ( Söz + Nota + aLtyapı-eşLik )

Yıllar önce hazırladığım bu altyapı/eşliği nedense kendi bloğumda yayınlamamışım. Geç olsun güç olmasın. BİZ ATATÜRK GENÇLERİYİZ ( Muammer Sun ) Hoyra rira rira hey (2) Rira hoyrari (2) Rira hoyra hoyra hey Güneş bizimle doğar Yağmur bizimle yağar Bizimle coşar deniz Ateş bizimle yanar Biz Atatürk gençleriyiz Hoyra rira rira hey Sesimiz onun sesi Hoyra rira rira hey Bizimle yükselecek Hoyra rira rira hey Atatürk Türkiyesi Rira hoyra hoyra hey Sevgimizle bilgimizle Ulusumuzun hizmetindeyiz Aklımızla coşkumuzla Atamızın izindeyiz Hoyra rira rira hey (2) Rira hoyrari (2) Rira hoyra hoyra hey Fidan bizimle büyür Çiçek bizimle bizimle açar Bizimle sürer hayat Ulus bizimle yaşar Biz Atatürk gençleriyiz Hoyra rira rira hey Sesimiz onun sesi Hoyra rira rira hey Bizimle yükselecek Hoyra rira rira hey Atatürk Türkiyesi Rira hoyra hoyra hey Sevgimizle bilgimizle Ulusumuzun hizmetindeyiz A