Bebekler ve küçük çocuklar için klasik müzik, sakinleştirici, duygusal gelişimi destekleyici ve uykuya yardımcı bir etki yaratabilir. 👶 0-6 Ay (Yeni Doğan Dönemi) Bu dönemde bebekler tanıdık ve yumuşak sesleri sever. Müzik sakin, basit yapılı ve melodik olmalı. Önerilen Besteciler ve Eserler: Johann Sebastian Bach – Air on the G String Wolfgang Amadeus Mozart – Lullaby (Wiegenlied) Claude Debussy – Clair de Lune Erik Satie – Gymnopédie No.1 Frédéric Chopin – Nocturne Op. 9 No. 2 Amaç: Rahatlatma, kolik dönemi stresi azaltma, uykuya geçişi kolaylaştırma. 👼 6 Ay – 1 Yaş Bebek sesleri daha iyi ayırt etmeye başlar. Ritimli ama hala sakin parçalar önerilir. Önerilen Besteciler ve Eserler: Mozart – Piano Sonata No.16 (C Major) Beethoven – Für Elise (ilk bölümler) Tchaikovsky – The Nutcracker “Waltz of the Flowers” (yumuşak bölümler) Brahms – Lullaby (Ninni) Amaç: Motor becerilere ritimsel katkı, duygusal sakinlik, güven hissi. 🧒 1–3 Y...

Rivayet oLunur ki, oyunu bulan Brahman rahibi, Şah’a bir ders vermek istemiş; “Sen ne kadar önemli bir insan olursan ol, adamların, vezirlerin, askerlerin olmadan hiçbir önemli iş yapamazsın” demek istemiş. Şah durumdan memnun görünmüş. “Peki , oyunu ve dersini beğendim. Dile benden ne dilersen” demiş. Rahip bunun üzerine Şah’ın alması gereken dersi hala almadığını düşünerek “Bir miktar buğday istiyorum” demiş. “Sana bulduğum bu oyunun birinci karesi için bir buğday istiyorum. İkinci karesi için iki buğday istiyorum. Üçüncü karesi için dört buğday istiyorum. Böylece her karede, bir önceki karede aldığım buğdayın iki misli buğday istiyorum” demiş.
Şah, kendisi gibi yüce ve kudretli bir şahtan isteye isteye üç beş tane buğday isteyen bu rahibin, küstahlığa varan alçakgönüllülüğüne sinirlenmiş ve ona bir ders vermek istemiş. “Hesaplayın, hak ettiğinden bir tane fazla buğday vermeyin” demiş.
Cevabını önce siz bir tahmin etmeye çalışın
Bakalım tahmin edebilecek misiniz?
Sabırsızım diyorsanız buraya tıklayın
Yorumlar