Batı müziğinde iki sesin arası iki eşit parçaya bölünmektedir ve arada kalan ses diyez ya da bemol ifadeleriyle tanımlanır. Ancak Türk Müziğinde iki notanın arası her birine koma ismi verdiğimiz 9 eşit parçaya ayrılmaktadır. 1,4,5 ve 8 komanın özel isimleri ve harfleri(rumuz) vardır. Makamları ortaya çıkaracak olan dörtlü ve beşliler oluşturulurken bu isimler ve harflerden yararlanılır.
TÜRKİYE’DEKİ BAŞLICA MÜZİK TÜRLERİ Halk müziği : Türkiye'nin çeşitli yörelerinde farklı ağızlar ve formlarda söylenen yöresel etnik müziklerin tümüdür. Yapısal olarak folklorun bir parçasıdır. Anadoluhalk müziği, sözlü halk müziği ve sözsüz halk müziği olmak üzere ikiye ayrılır. Sözlü halk müziğine genel olarak türkü adı verilir. Sözsüz halk müziği ise düzenli yöresel çalgı ezgileridir. Türk halk müziği formları : Halk türkülerinin ölçülü olanına kırık hava, ölçüsüz olanına uzun hava denir. Kırık Hava : Ritmik karakterleri ve ölçüleri belirgin olan ezgilerdir. Düzenli bir ritim özelliği göstermekle birlikte geleneksel söyleyiş kalıplarına bağlı olarak icra edilen bir formdur. Uzun Hava : Geleneksel Türk halk müziğinde genel olarak serbest ritmli (usulsüz) olarak söylenen ezgi türüdür. Başlıca formları, bozlak , gurbet havası, hoyrat , divan, yol havası, Arguvan ağzı, Çamşıhı ağzı, maya , barak ağzı ve müstezattır. Başlıca çalgılar : Bağlama ( Saz ), Kaval , Kemençe ...
Yorumlar
Sevgi ve saygıLarımLa, ve çokça da kaygıLarımLa...
Biliyorsun ki; üslup başlı başına bir hayat meselesidir bazen...
Onun için arkadaşın birtanesine buradan TEŞEkkÜR etmek istiyorum..
Biz(sEn ve bEn) SALA-KIZ...
.....
Bu arada bu konuya yorum yapan isimsiz arkadaşımıza SEV-İLERİmLE..:)
eLVİTODELLa
ne gibi diyeceksin, söyLeyeyim. Tamam sen buraya böyle yazmışsın ama biliyorum ki senle karşılaştığımızda bana;"Ben sana söyLemiştim zaten!" diyeceksin gibi geLiyor bana :))
DURMAK YOK..YOLUNA DEVAM ;)
-dolce-
Yaşamda bugün bile birçok hazinenin kapısını açabilecek pek çok anahtar mevcut ancak ne yazık ki ne hazineler, ne de açılabilecek kilitler hakkında hiçbir ilgimiz yok. Ve ne hazine, ne de kilitler hakkında hiçbir şey bilmediğimiz zaman elimizde tuttuğumuz şeye anahtar bile denemez. Ancak bir kilidi açmaya yarayan şeye anahtar denir. Aynı anahtar geçmişte bir çok hazineyi açığa çıkarmış olabilir ama bugün hiçbir kilit açılamıyorsa o anahtar da bir yüke dönüşmüş demektir ama buna karşın hala onu fırlatıp atamıyoruz.
linke bakın
http://bisgen.wordpress.com/2007/11/17/saglik-ogutleri-altyapi/#comment-198
itinayLa küfürLeriniz beKLenir.:)))
şakası bir yana bu kadar destek yazısı/yorumu geleceğini tahmin etmiyordum. Yine/yeniden teşekkür ediyorum duyarlılığınız-desteğiniz için :)
not: eLvican, doLçe öğretmenime ben de katıLıyorum. Konuyu biraz açarsan sevinirim/seviniriz
(CROON)
Arkadaşlar sizler birer derya. Sövenler ise bir kaç damla. etkisi ne olabilirki.
Neyse sevgi ve saygılarımı sunuyorum.