Ana içeriğe atla

Makamsal Türk Müziğinde Aralıklar ve Koma Değerleri

Batı müziğinde iki sesin arası iki eşit parçaya bölünmektedir ve arada kalan ses diyez ya da bemol ifadeleriyle tanımlanır. Ancak Türk Müziğinde iki notanın arası her birine koma ismi verdiğimiz 9 eşit parçaya ayrılmaktadır. 1,4,5 ve 8 komanın özel isimleri ve harfleri(rumuz) vardır. Makamları ortaya çıkaracak olan dörtlü ve beşliler oluşturulurken bu isimler ve harflerden yararlanılır.

Gabriel Fauré–Pavane / IsabeL - il divo Nota

IL divo :  (Male Diva – Erkek Diva), birbirinden farklı 4 ülkede doğup, yolları Londra’da kesişen 4 sanatçının oluşturduğu yepyeni bir erkek vokal grubu.  Grubun kendi adını taşıyan ilk albümü, ülkemizde de SONY BMG etiketiyle yayınlanıyor.

divoo

DAVID MILLER (Amerika)
Ohio’daki Oberlin Konservatuarı’nda vokal performansı derslerini aldı. Geçtiğimiz 10 yıl boyunca, New York’ta 45’den fazla opera ve müzikalde rol aldı.

david

SEBASTIEN IZAMBARD (Fransa)
Başarılı bir şarkı yazarı aynı zamanda gitar ve piyano çalıyor. Paris’te bir çok Fransız sanatçıya prodüktörlük yaptı. 2001’de Johnny Haliday ile aynı sahneyi paylaştı. 2002 yılında ‘’Le Petit Prince’’ müzikalinde başrol oynadı. 2003 yılında Il Divo’ya katıldı.

Sebastian

URS BUHLER (İsviçre)
17 yaşında ilk kez bir hard rock grubunda solist olarak çalışmaya başladı. Amsterdam’a taşındı ve burada konservatuar eğitimi aldı. Son 7 yıldır burada çeşitli opera ve müzikallerde sahneye çıktı.

URS

CARLOS MARIN (İspanya)
‘’Les Miserables’’, ‘’Beauty & The Beast’’ ve ‘’The Man From La Mancha’’ gibi oyunların İspanyolca versiyonlarında başrol oynadı. ‘’Monserrat Caballe’’, ‘’Alfredo Kraus’’ gibi önemli isimlerle çalışan Marin, ‘’La Traviata’’, ‘’Barber of Seville’’, ‘’La Boheme’’ ve ‘’Madam Butterfly’’ gibi operalarda başrol oynadı.

carlos

2001 yılında temelleri atılan Il Divo projesi için, 4 genç 2004 yılında Londra’da stüdyoya girdi. Albüm, İspanyolca, İtalyanca ve İngilizce şarkılardan oluşuyor.

Gabriel Faure : Fransız bestecisi (Pamiers, Ariege, 1845- Paris, 1924).

gabriel-faure

 

isabel1

isabel2

isabel3

isabel4

isabel5

isabel6

isabel7

Yorumlar

ali zafer sapci dedi ki…
Kaliteli işlerle karşılaşmamızı sağladığınız için teşekkürler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye'deki - Ülkemizdeki Başlıca Müzik Türleri

TÜRKİYE’DEKİ BAŞLICA MÜZİK TÜRLERİ  Halk müziği : Türkiye'nin çeşitli yörelerinde farklı ağızlar ve formlarda söylenen yöresel etnik müziklerin tümüdür. Yapısal olarak folklorun bir parçasıdır. Anadoluhalk müziği, sözlü halk müziği ve sözsüz halk müziği olmak üzere ikiye ayrılır. Sözlü halk müziğine genel olarak türkü adı verilir. Sözsüz halk müziği ise düzenli yöresel çalgı ezgileridir. Türk halk müziği formları : Halk türkülerinin ölçülü olanına kırık hava, ölçüsüz olanına uzun hava denir. Kırık Hava : Ritmik karakterleri ve ölçüleri belirgin olan ezgilerdir. Düzenli bir ritim özelliği göstermekle birlikte geleneksel söyleyiş kalıplarına bağlı olarak icra edilen bir formdur. Uzun Hava : Geleneksel Türk halk müziğinde genel olarak serbest ritmli (usulsüz) olarak söylenen ezgi türüdür.  Başlıca formları, bozlak , gurbet havası, hoyrat , divan, yol havası, Arguvan ağzı, Çamşıhı ağzı, maya , barak ağzı ve müstezattır. Başlıca çalgılar : Bağlama ( Saz ), Kaval , Kemençe ...

Masal ( DağLar Ardında bir Orman Varmış ) Nota EşLik Melodika&Blok Flüt

Dağlar ardında bir orman varmış ( 2 ) Orda bütün hayvanlar mutlu yaşarmış ( 2 ) Bir insan gelmiş çok da zalimmiş ( 2 ) Vurmuş bir bir onları kesmiş ormanı ( 2 ) Yağmur yağmamış güneş açmamış. ( 2 ) O zalimin sonunu gören olmamış ( 2 ) --------------------- Söz-Müzik: Salih AYDOĞAN EşLik: Y. BİŞGEN

Ortaokul Müzik Dersi Notları Hakkında / Kaç Not Vereceğiz?

EKLEME :  26 Temmuz 2014   Ölçme Değerlendirme Yönetmeliği ' nde yapılan değişikliğe göre en az ( ikisi   sınav  --e-okulda   sınav bölümüne yazılacak-- biri ders içi etkinlik ) 3 not girilecek . Performans görevi kaldırıldı ya hani... artık en az 4 not verme zorunluluğu yok anlayacağınız. a) Haftalık ders saati üç ve üçten az olan derslerde iki, üçten fazla olan derslerde ise üç sınav yapılır. Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı 8 inci sınıfta üçü, diğer sınıflarda ikiyi geçemez. Sınavların süresi bir ders saatini aşamaz. Zümrelerde iki sınav bir ders ve etkinliklere katılım notu verilecektir diye karar almak gerekir (sınavlardan birisi yazılı yapılacaksa bu da belirtilmelidir) Hangi ölçeği kullanacağımıza da kendimiz karar verip zümreye yazıyoruz. Sınavlardan birisini isterseniz yazılı yapabilirsiniz ama ben ikisini de uygulama şeklinde yapıyorum ve değerlendirme ölçeği ha...