Batı müziğinde iki sesin arası iki eşit parçaya bölünmektedir ve arada kalan ses diyez ya da bemol ifadeleriyle tanımlanır. Ancak Türk Müziğinde iki notanın arası her birine koma ismi verdiğimiz 9 eşit parçaya ayrılmaktadır. 1,4,5 ve 8 komanın özel isimleri ve harfleri(rumuz) vardır. Makamları ortaya çıkaracak olan dörtlü ve beşliler oluşturulurken bu isimler ve harflerden yararlanılır.
Pembe Panter 1963 yıLında Blake Edwards tarafından yapıLmış bir fiLm asLında. Ancak çok beğeniLdiği için oLsa gerek daha sonradan çizgi fiLmi de yapıLdı. detayLar için buRaya tıkLamanız gerek. fiLmin kendisi oLduğu kadar müziği de çok seviLdi, hatta fiLmi değiL ama müziğini biLen ( en azından benim çevremde ) daha fazLa kişi var. Bu arada müziğinde Henry Mancini’ye ait oLduğunu beLirteyim.
Bu tür müzikLeri çocukLarın da çok sevdiğini göRüyorum. ÖzeLLikLe çizgi fiLmLerde, biLirsiniz işte kLasik müzik çok çaLınır. Hani bir de derLer ki bizimkiLer anLamaz, sevmez kLasik müziği, heLe çocukLar hiç sevmezLer. Peki bunLar ne müziği? Pembe panter biLdiğimiz caz müziği türünde, ya da ne biLeyim işte “Tom ve Jerry” çizgi fiLminin müzikLeri hep kLasik. Sevmemeyi anLarım, zira kimseye zorLa birşeyi sevdiRemezsiniz. Ama bu örnekLer, müzik eğitimcilerine, duyarLı öğretmenlere, annelere babalara bu anLamda yöntem biLe sunuyor. AnLayana tabii ki…
notaLarı nasıL indireceksiniz? koLay. Mouse iLe sağ tık / resmi kaydet
----------------
Diğer notalar için tıklayınız
Yorumlar
http://themusicianslibrary.blogspot.com/search/label/trumpet ,
http://www.google.com/search?q=site:imslp.org+trumpet
koLay geLe...